Malzemeler:

Turta hamuru için;
2,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
225 g tereyağ (soğuk ve küp küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3 yemek kaşığı soğuk su

İç harcı için;
1/2 su bardağı Söke Geleneksel Un
1/2 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı esmer şeker
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1/4 tatlı kaşığı toz muskat
3 adet yeşil elma
1 yemek kaşığı erimiş tereyağ
Üzerine sürmek için çırpılmış 1 yumurta ile 1 yemek kaşığı su karışımı.

Hazırlanışı:

Turta hamuru için;
1. Bir kapta un, tuz, şekeri harmanlayın ve küp küp doğranmış tereyağını ekleyerek kum kıvamını alana kadar karıştırın.
2. Suyu ekleyin ve biraz karıştırıp tezgaha alın.
3. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve streç filme sararak buzdolabında bekletin.
4. 1 saat sonrasında tezgahı unlayın ve hamurlardan birini çıkartın. Merdaneyle incecik açın ve tart kalıbınıza kenarları dışarda kalacak şekilde döşeyin. Sarkan hamuru bi bıçak yardımıyla kesin, hamuru uzunlamasına açıp burgu yapın ve hamurun tepesini çevreleyecek şekilde etrafına sarın.
5. Buzdolabına koyun.

İç harcı için;
1. Fırını 220 derecede ısıtın.
2. Büyük bir kapta şekerler, un, erimiş tereyağ, tarçın ve muskatı harmanlayın.
3. Elmaları soyun ve ince ince dilimleyin. Kuru karışımın içine koyun ve iyice toza bulayın.

Son aşama;
1. Buzdolabından turtanızı çıkartın ve içine elmalı harcı dökün.
2. İkinci hamuru çıkartın ve yine incecik açarak dilediğiniz şekillerde kesin. Turtanızın üzerini döşeyin.
3. Fırça yardımıyla üzerine yumurta sürün ve fırında 35 dakika pişirin.
4. Fırından çıktıktan bir süre sonra ılınınca dondurma veya krema ile servis edebilirsiniz.



Afiyet olsun...