4 Kişilik - 1 Saat
Glutensiz beslenenler için pizza günlerini taçlandıracak tarifimizle geldik. Ailecek bir araya geldiğiniz pizza günlerinde çıtır çıtır hamuru sohbetlerinize karışırken, bol malzemesindeki uzayan peynirle kahkahalara boğulacağınız. İştahınızı arttıran kokusu ve lezzetiyle enerjinizi yükseltecek pizza tarifi burada sizleri bekliyor.
Glutensiz Pizza
Malzemeler:
3,5 Su bardağı Söke Glutensiz Un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı ılık su
Üzeri için;
Rendelenmiş mozzarella peyniri
Domates
Mantar
Mısır
Pizza sosu için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Bir karıştırma kabı içerisine un ve diğer malzemeleri alın, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hazırladığınız pizza hamurunun üzerini bir streç film ile kapatın ve 30 dakika mayalanmaya bırakın.
Pizza sosunu hazırlamak için bir tencere içerisine sıvıyağ, rendelenmiş domates, salça, nane ve tuzu alın ve suyunu çekip kıvam alana kadar pişirin.
Tezgaha un serpin ve mayalanmış hamuru fırın tepsinize göre şekil vererek açın.
Pizza hamurunu fırın tepsisine alın ve üzerine pizza sosunu sürün.
Pizza sosunun üzerine mozzarella peyniri ekleyip sırasıyla domates, mantar, mısır ekleyin ve kalan rende mozzarella peynirini tüm malzemelerin üzerine serpin.
180°C’de 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun...
0 Yorumlar