Malzemeler:

3 yumurta (orta boy)

1 su bardağı şeker

1 paket Söke Glutensiz Kakaolu Kek Unu

1,5 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:

Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.

20 cm' lik kelepçeli kalıbınızı sıvı yağ ile yağlayın.

Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına koyun ve karışım beyazlaşıncaya kadar 5 dakika çırpın.

Üzerine Söke Glutensiz Kakaolu Kek Unu’nu ilave ederek 1 dakika çırpın. Daha sonra sütü ve yağı ilave edip karışım homojen hale gelinceye kadar mikser ile 2 dakika daha çırpın.

Hamuru bir sıyırıcı yardımıyla yağlanmış kek kalıbına dökün ve üzerini düzeltin.

Fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

Çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyin ve keki kalıptan çıkarın.

Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...