Malzemeler:

1 su bardağı Söke Glutensiz Un

2 yumurta (orta boy)

1 su bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker (isteğe bağlı) 


Hazırlanışı:

Yumurta, süt, tuz ve şekeri bir çırpma kabına alarak 1-2 dakika çırpın.

Karışımın üzerine Söke Glutensiz Un’u ilave ederek homojen hale gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın.

Yapışmaz yüzeyli tavayı hafif yağlayın ve orta ateşte ısıtın.

Krep hamurundan tavanın tabanını ince bir tabaka halinde kaplayacak kadar dökün.

Tavayı hareket ettirerek hamurun tamamen yayılmasını sağlayın.

Orta ateşte kenarları hafif kıvrılıncaya kadar pişirin. Daha sonra çevirip diğer yüzünü de pişirin.

Krep hamuru bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayarak krepleri hazırlayın.

Kreplerin içerisine ister tatlı ister tuzlu ilave ederek servis yapın.

Afiyet olsun...