Malzemeler:
Brownie taban için;
2/3 su bardağı Söke Glutensiz Un
100 g tereyağ
3/4 su bardağı toz şeker
4 yumurta
1 paket vanilin
1 tutam tuz
1,5 su bardağı bitter çikolata (erimiş)
Cheesecake harcı için;
2 yemek kaşığı Söke Glutensiz Un
500 g labne peynir
60 g tereyağ
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1/4 su bardağı krema
1 paket vanilin
Hazırlanışı:
Brownie Taban hazırlanışı
1. 23 cm'lik yuvarlak kelepçeli kalıp tabanına yağlı kağıt yerleştirin.
2. Yumuşak tereyağ ve toz şekeri çırpın.
3. Yumurtaları teker teker çırparak ekleyin.
4. Tuz ve eritilip soğutulmuş çikolatayı ekleyin.
5. Vanilya ve unu da ilave edip çırpın ve kalıbınızın tabanına dökün ve yayın.
6. Kalıbınızı buzdolabında iç harcını hazırlayıncaya kadar bekletin.
Cheesecake harcı yapılışı
1. Fırınınızı alt üst ayarda 160 derecede ısıtın.
2. Labne, tereyağ ve toz şekeri çırpın.
3. Yumurtaları teker teker ekleyerek sadece karışana kadar çırpın.
4. Un, krema ve vanilyayı ekleyerek karıştırdıktan sonra buzdolabından çıkardığınız brownie katmanının üzerine dökün.
5. Fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
6. Fırından çıkartıp oda sıcaklığında soğuyana kadar bekletin ve üzerini folyoyla kapatıp buzdolabında yaklaşık 6 saat soğuttuktan sonra kalıbından çıkartıp dilediğiniz sosla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
0 Yorumlar