Malzemeler:
1 paket Söke Glutensiz Ekmek Unu
1 yumurta (orta boy)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya (Söke Glutensiz Ekmek Unu Paketinin içindedir)
Hazırlanışı:
Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
17 cm' lik kelepçeli kalıbınızı sıvı yağ ile yağlayın.
Suyu ve mayayı bir kaba koyun ve çay kaşığı ile karıştırarak mayayı çözdürün.
Unu çırpma kabına koyun. Üzerine yumurta, yağ ve maya-su karışımını ilave edip karışım homojen hale gelinceye kadar mikser ile 3-4 dakika çırpın.
Hamuru bir sıyırıcı yardımıyla yağlanmış ekmek kalıbına dökün.
Kalıbın üzerini nemli bir bez ile örterek hamur hacmi 3 katına çıkana kadar mayalanmasını bekleyin (yaklaşık olarak yaz aylarında 60 dakika – kış aylarında 90 dakika).
Isıya dayanıklı küçük bir kaba yarım çay bardağı su doldurup ekmek kalıbı ile birlikte önceden ısıtılmış fırına yerleştirin.
Fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyin ve ekmeği kalıptan çıkarın.
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
0 Yorumlar